Vi bager disse småkager hver jul. De er enkle og smager forførende godt af ristede nødder – ikke ulig blød nougat. De er nemme at lave – også for de små.
Ca. 30 stk
Du skal bruge
150 g smør, blødt
85 g flormelis
175 g hvedemel
75 g hasselnødder
½ tsk bagepulver
1 nip salt
Sådan gør du
Smør og flormelis røres godt sammen. Nødderne blendes til fint nøddemel. Mel og bagepulver blandes med de blendede nødder og det hele kommes i smør-sukker blandingen. Massen røres sammen og samles hurtigt. Dejen rulles til stænger der skæres i stykker på størrelse med valnødder. Stykkerne rulles til kugler der sættes på en bagplade. Hver kugle trykkes let med en gaffel, så kuglen trykkes flad og der kommer et rillet mønster på toppen af småkagen.
Småkagerne bages ved 200 grader i 7-8 minutter. Afkøles på en bagerist og gemmes i lufttætte dåser.