Denne pastaret med tunsovs har vi spist i mange år. Køn er den ikke men det er en god ‘spisekammer-ret’ som du kan lave med lidt pasta, et par dåser tun og en dåse flåede tomater. Man kan undlade kapers og ansjoser for en rundere smag – og en lidt hurtigere tilberedning, men begge dele er med til at give retten dybde. Eller man kan købe en god, færdig tomatsovs og dumpe tunen heri… Brug gode råvarer – især dåsetomaterne skal være i top.

 

4 personer

 

Du skal bruge
2 spsk olivenolie
½ lille løg
1 stort eller 2 mindre fed hvidløg
1 ds flåede, hakkede tomater (helst italienske)
½ grøntsags boullionterning
2-3 dl vand
1 stor spsk hakkede kapers
2 ansjosfiletter, finthakkede (dem i olie)
salt, peber
lidt sukker (hvis tomaterne er lidt sure)
2 ds tun i olie af god kvalitet (a 185 g)

DESUDEN
400 g pasta, almindelig spaghetti, lingiune eller bugatini (makaroni-typen)

Sådan gør du
Løg hakkes fint og hvidløget rives. Olien kommes i en dyb pande og løg og hvidløg steges heri et par minutter til løgene er klare og bløde. Tomaterne kommes ved sammen med boullionterning, vand, hakkede kapers og den finthakkede ansjosfilet, og sovsen bobler et kvarters tid. Imens sættes vandet til pastaen over.

Olien hældes fra tunen og den kommes i sovsen. Findel tunen lidt, så der ikke er alt for store stykker, men pas på ikke at mase den helt. Sovsen smages til med salt,  peber og måske et nip sukker. Vandet hældes fra pastaen – hæld evt. en sjat i sovsen – den skal være vandig og egentlig lidt for tynd, da pastaen vil suge lidt til sig. Serveres på et stort fad med sovsen i midten og pastaen i en ring udenom.