Der er ikke de store ben i at bage en ualmindelig god pizza. Den skal have fuld skrue på varmen, bunden skal ikke være for tyk – og fyldet ikke for højt. Vi bager en del pizza hjemme hos os og alle har deres ynglings varianter. Det vigtigste er, at du bruger råvarer der faktisk smager af noget. Jeg bruger konsekvent cheddar ost i stedet for mozarella med mindre mozzarella har en hovedrolle – så bruger jeg bøffel mozzarella. Og skal der kød på skal det smage af noget (fx Ålbæks chorizo eller en god skinke). Og så kommer jeg lidt fuldkornsmel i pizzadejen, så bunden også giver sig til kende, midt i al herligheden.

 

4-5 personer – 3 store pizzaer

 

Du skal bruge
BUNDE
4½ dl koldt vand
10 g gær eller 5 g gær og 2 spsk surdej, hvis du har
1 spsk salt
2 spsk olie
2 dl fuldkornshvedemel
Ca. 7 dl hvedemel + til opspænding af dejen

DESUDEN
1-2 dl semolina til udrulning (giver en ekstra sprød skorpe), alternativt almindeligt hvedemel

GRUNDFYLD
475 g tomatsovs – se grundopskrift her (eller køb et glas færdiglavet :))
300 g cheddar ost

TOPPING 1
150 g tyndskåret bacon
10-15 sorte oliven

TOPPING 2
150 g chorizo
2 små løg
lidt frisk timian

TOPPING 3
125 g serrano skinke
2 spsk gorgonzola
1 fed hvidløg i tynde skiver

Sådan gør du
DEJ TIL BUNDE
Vand, gær, olie og evt. surdej blandes med fuldkornshvedemel og det meste af hvedemelet. Rør det på røremaskine ved høj hastighed i 4-6 minutter. Tilsæt akkurat så meget hvedemel at dejen ikke klistrer undervejs – dejen skal stadig være blød. Tilsæt salt og rør et minut mere. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del dejen i 3 stykker, og spænd stykkerne op ved at folde dejen ind over sig selv nogle gange, så den bliver fastere og form den til en kugle. Læg dejkuglerne i et fad, film fadet og sæt det lunt et par timer. Sæt derefter fadet på køl i 6-8 timer eller til dagen efter.

DEREFTER
Tomatsovsen laves som vist i opskriften her – eller du bruger en god, italiensk tomatsovs fra glas. Toppingen klargøres: Løg skæres i tynde ringe, bacon deles på midten, krydderurter hakkes. Tænd ovnen på fuld skrue – min. 250 grader men gerne højere hvis den kan. Sæt en bageplade nederst i ovnen med det samme, så den bliver godt varm. Bager du på stenplade, så læg den i bunden af ovnen. Tag fadet med dejen ud af køleskabet og lad dem komme lidt til sig selv på køkkenbordet.

Når ovnen er varm, rulles den ene kugle ud på bordet, der er drysset med semolina. Rul hellere lidt for tyndt ud end det modsatte – 3 mm passer godt. Dejen skal kunne være på en bageplade. Dejen lempes over på bagepapir, og smøres med 1/3 af  tomat sovsen (et tyndt, dækkende lag) og drysses med 1/3 af osten. Toppingen kommes på og pizza inklusiv bagepapir hives over på den brandvarme bageplade eller bagesten. Bag pizzaen til kanten er mørk og fyldet er bagt. Hellere 2 minutter for meget, end 1 minut for lidt…

Mens den ene pizza bager, klargøres den næste – husk at lægge dejen på bagepapir inden du hælder fyld på – ellers bliver det let noget rod.

Tips & Tricks
Semolina er durumhvede der er malet groft. Det minder lidt om groft majsmel eller fin bulgur. Når man ruller pizzadejen ud med semolina, bliver den helt sprød når den bages. Du kan sagtens rulle ud i almindelig hvedemel – det bliver næsten ligeså godt ;).

Det behøver ikke at være uoverkommeligt at bage sin egen pizza – heller ikke med hjemmelavede bunde: Smæk dejen sammen om morgenen (det tager 5 minutter), dæk den med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet. Så er den klar når du kommer hjem :). Og tro mig – det er altså ikke helt den samme oplevelse at købe dejen færdig i supermarkedet. Det betyder ikke at jeg aldrig gør det og overholder man de andre retningslinjer for “god pizza” så bliver resultatet også ret ok – men jeg tænker alligevel hver gang, at jeg nok skulle have skubbet min pizzatrang et døgns tid, og så liiiige have smækket dejen sammen selv…

 

16 Comments

  1. Bio Keto Advantage 16. august 2021 at 09:33

    Hey there, You’ve done an incredible job. I will definitely
    digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from
    this website.

    Also visit my blog post Bio Keto Advantage

    Reply
  2. asmr in 3. september 2021 at 11:42

    We are a group of volunteers and opening a
    new scheme in our community. Your site provided us with valuable
    information to work on. You’ve done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

    Reply
  3. what asmr 5. september 2021 at 12:11

    Thanks for finally talking about > Pizza – som italienerne
    laver den – KitchenTales < Loved it!

    Reply
  4. Captive Skin Cream 9. september 2021 at 05:49

    Aw, this was an incredibly good post. Spending some time and
    actual effort to produce a very good article? but what can I say?
    I hesitate a whole lot and don’t manage to get anything done.

    Here is my blog post: Captive Skin Cream

    Reply
  5. CutSlim Keto 10. september 2021 at 15:56

    Hi everybody, here every person is sharing these knowledge,
    so it’s good to read this blog, and I used to pay a visit this
    webpage every day.

    my website CutSlim Keto

    Reply
  6. Bettye 11. september 2021 at 12:20

    I am happy that I noticed this weblog, just the right info that
    I was looking for!

    Here is my page :: Bettye

    Reply
  7. bitly.com 12. september 2021 at 06:44

    My partner and I stumbled over here from a different web address and thought I may as well
    check things out. I like what I see so now i am following you.
    Look forward to finding out about your web page yet again. scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis
    surgery

    Reply
  8. bit.ly 12. september 2021 at 07:35

    I really like what you guys are usually up too. This
    kind of clever work and reporting! Keep up the terrific works guys I’ve added you guys to our blogroll.
    ps4 https://tinyurl.com/45xtc52b ps4

    Reply
  9. www.iherb.com 12. september 2021 at 09:09

    I will right away clutch your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or newsletter
    service. Do you have any? Please permit me realize
    in order that I could subscribe. Thanks. quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest bars

    Reply
  10. http://duna-anapa.net.ru 12. september 2021 at 11:22

    Hello there, just became aware of your blog through Google,
    and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels.
    I’ll appreciate if you continue this in future.
    Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

    my site http://duna-anapa.net.ru

    Reply
  11. bitly.com 13. september 2021 at 01:52

    Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say,
    I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m
    still new to everything. Do you have any recommendations for newbie
    blog writers? I’d genuinely appreciate it.
    cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

    Reply
  12. coub.com 13. september 2021 at 05:36

    Undeniably imagine that that you said. Your favorite reason seemed to be
    on the net the simplest thing to be mindful of. I say to you,
    I definitely get irked even as folks consider worries
    that they just do not realize about. You controlled to hit
    the nail upon the top and outlined out the entire thing without having side-effects , other people can take a signal.
    Will probably be again to get more. Thanks scoliosis surgery https://coub.com/stories/962966-scoliosis-surgery scoliosis surgery

    Reply

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *