Her er opskrift på en klassisk vanljeis – uden noglke dikke-darer. Isen skal køres på ismaskine og naturligvis laves af super gode råvarer. Jeg kan anbefale Thise piskefløde og vaniljeekstrakt der smager forrygende (og bedre end almindelig vanilje).

 

 6 personer

 

Du skal bruge
4 æggeblommer
100 g lys rørsukker
½ dl vaniljeekstrakt
2½ dl piskefløde
2½ dl mælk

Sådan gør du
Æggeblommer, sukker og vanilljeekstrakt piskes til en lys og tyk æggesnaps – ca. 10 minutter med elpisker. Fløde og mælk røres i (ikke piskes). Køres på ismaskine.

Isen kan smagsmæssigt holdes sig 3-4 dage på frys, men smager bedst samme dag. Vil du variere, så kom 100 g ristede nødder, chokolade, krokant, knuste småkager eller andet lækkert i isen 5 minutter inden den er kørt færdig.

Tips & Tricks
Har du ikke en ismaskine (og kan du heller ikke overtales til at anskaffe dig en) – så lav en parfait i stedet: Det er en god, gammeldaws is lavet på pisket fløde. Den bliver ikke fløjlsblød som en is på maskine – men den har nu alligevel sin egen charme… ????