Auberginedip er lidt overset og det er synd, for auberginesmagen kommer virkelig til sin ret her. Måske hænger det sammen med udseendet – den er jo ikke køn… Jeg laver den til sommerbuffetten hvor den er dejlig til grillet kød, til at dyppe et godt brød i, til lidt sprøde croutoner og et glas vin og lidt oliven.
4-6 personer – eller flere på en buffet
Du skal bruge
2 auberginer
Ca. ½ dl god olivenolie
75 g sorte oliven (1 god håndfuld)
1 spsk citronsaft (ca ½ citron)
3 fed hvidløg
Salt, peber
Sådan gør du
Skær auberginerne i store tern på ca 3×3 cm (de skal ikke skrælles først). Vend dem med olivenolie og bred dem ud i et ildfast fad. Dæk fadet med folie og bag auberginerne ved 180 grader i ca. 1 time. Lad dem afkøle let.
Blend derefter ca 1/3 af auberginerne med oliven, citronsaft og revet hvidløg. Hak de sidste 2/3 hakkes groft og bland hele herligheden i en skål. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.
Auberginedippen kan holde sig et par dage på køl. Lad den gerne stå et par timer ved stuetemperatur inden servering.