Dette er en rigtig dejlig sommersalat: Let, sødmefuld og god som tilbehør til mange forskellige retter. Jeg fandt på den til Julius’ 11 års fødselsdag der falder midt i juli – dette år tangerede vi 30 grader i skyggen, og havde gjort det i nogle uger :). Vi spiste den til grillet laks, dildcreme og nogle super lækre grillede peberfrugter med en honning-hvidløgsmarinade, en salat med appelsin og granatæblekerner og et hjemmebagt madbrød med oliven, rosmarin og flagesalt.

 

6-8 personer

 

Du skal bruge
3 dl fin bulgur
1 boullionterning
150 g mandler
200 g tørrede abrikoser (ikke økologiske)
1 bundt bredbladet persille

DRESSING
1½ dl olivenolie
½ dl citronsaft
1 spsk akaciehonning
salt, peber

Sådan gør du
Bulguren hældes i en stor skål og vaskes i koldt vand i nogle omgange. Dette fjerner dels de urenheder (skaller m.m.) der måtte have sneget sig med – dels skylles overskydende stivelse væk, så bulguren ikke så let klistrer. Dryppes af i en sigte og hældes i en gryde sammen med 6 dl koldt vand og en boullionterning. Kog bulguren 10-12 minutter, tag den af varmen og løsn den lidt med en gaffel, så den ikke stivner i én stor kage. Afkøles helt – gerne til næste dag.

Mandlerne hakkes groft og ristes på et tør pande til de er gyldne og dufter. Køles af. Abrikoserne hakkes. Persillen skylles og hakkes. Mandler, abrikoser og persille blands i bulguren.

Dressingen rystes sammen og hældes i salaten der blandes godt. Trækker et par timer eller til dagen efter.

Tips & Tricks
I denne ret er det vigtigt at du bruger de ikke-økologiske, orange abrikoser: Dels er de smukke, men de er også noget syrligere end de ikke-svovlede, økologiske fætre. Desuden er de lidt hårdere og smatter ikke ud i salaten.