Normalt er jeg ikke til chokoladeis – måske fordi de som regel smager mere af kakao end af chokolade. Men – min yngste er vild med chokoladeis, og derfor måtte jeg jo udvikle en opskrift :). Efter nogle forskellige forsøg der inkluderede chokolade OG kakao, vaniljeekstrakt og andet godt, endte jeg med denne … Synderlig enkel, men den smager ret godt – nærmest som en frossen chokolademousse. Spis den som den er, eller bland den med ristede nødder, skumfiduser i små tern, lidt orangeolie – eller noget helt andet…
6 personer
Du skal bruge
200 g mørk chokolade af god kvalitet – omkring 80%
4 æggeblommer
150 g sukker
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
Sådan gør du
Chokoladen smeltes forsigtigt. Æggeblommer og sukker piskes lyst og tykt (ca. 10 minutter) og blandes derefter i chokoladen. Rør godt til, da den kolde æggemasse får chokoladen til at stivne. Rør derefter piskefløde og mælk i.
Kør massen på ismaskine til den er tyk og kom den derefter på frys. Isen kan holde sig en uges tid (smagsmæssigt – den kan naturligvis holde sig længere, men det gavner ikke smagen).