Vafler eller pandekager? De er bløde som pandekager, så lad os kalde dem det.  Og de smager også vidunderligt som pandekager med citron og kardemomme. Jeg bager gerne en stak i weekenden og har hver gang intentioner om at lægge dem i fryseren, så jeg har lækker og blodsukkervenlig kage til ugen der kommer … men de når aldrig derud, blandt andet fordi familien er ligeså vilde med dem, som jeg er. Jeg spiser dem naturel fra fad, men hvis du ikke har noget issue med hurtige kulhydrater, så spis dem som du ville spise en almindelig pandekage; med sukker og måske en klat syltetøj. Opskriften er kraftigt inspireret af Madbandittens vafler som Jane er ophavskvinde til – hun er en af de bedste til at udvikle blodsukkervenlige opskrifter herhjemme!

Ca. 10 stk.

 

Du skal bruge
DEJ
1 dl mandelmel
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk bagepulver
4 æg
250 g creme fraiche 38% (ja, du skal bruge den fede)
3 spsk kokosblomst sukker
1 spsk vaniljeekstrakt eller 1 spsk kokossukker mere + 1 tsk vaniljepulver
Revet skal af 2 citroner

Sådan gør du
Bland mandelmel, loppefrøskaller og bagepulver i en skål. Pisk resten af ingredienserne sammen i en anden skål. Kom de tørre ingredienser ned i æggemassen og pisk det hele grundigt sammen. Stil til side i ca. 10 minutter, til loppefrøskallerne har fået dejen til at tykne let. Varm vaffeljernet op imens.

Brug ca. ½ dl dej til hver ‘pandekage’ og bag dem til de er brune og slipper belægningen. Du behøver ikke smør – det har den fede creme fraiche sørget for ;).

Spis vaflerne lune eller kolde, med eller uden tilbehør.

Tips & Tricks
Hvis du ikke er til sukker af nogen art, så skift kokosblomst sukkeret ud med det sødemiddel du plejer at bruge. Du kan regne med at 3 spsk kokossukker søder nogenlunde som 3 spsk almindeligt sukker.