Squash skal have et ordentligt smæk varme når man tilbereder den – men så er den en gudsbenådet grøntsag. Får den ikke varme nok, bliver stegefladen ikke godt brun – og så er den blot et klidmoster-tilfælde, man skal holde sig fra.

Her er opskrift på en helt enkel squashtærte, med squash der netop har fået lidt tæsk på panden. Det kommer der stor smag ud af, og blandet med parmesan, løg og hvidløg bliver man bare glad. Spis den med en skål salat til.

3-4 personer

 

Du skal bruge
DEJ
200 g grahamsmel
½ tsk fint salt
125 g koldt smør i tern
1 æg

TÆRTEFYLD
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
2 squash – grønne eller gule
lidt olie til stegning
Salt, peber

ÆGGEMASSE
4 æg
1½ dl piskefløde
50g revet ost; maasdamer, emmentaler, cheddar eller hvad du nu holder af
25 g revet parmesan
1 spsk frisk timian – eller anden krydderurt du holder af
1 nip revet muskat – ikke for meget
Peber og en smule salt

Sådan gør du
DEJ – I FOODPROCESSOR
Mel og salt kommes i foodprocessoren og pulses kortvarigt til det er blandet. Smørtern kommes i og det køres kortvarigt til smørret er fordelt i melet. Ægget kommes i og det hele pulses sammen til dejen er sammenhængende – er den stadig svær at samle så kom en lille sjat koldt vand i. Så snart dejen hænger sammen i en klump (eller et par stykker ) stopper du med det samme, tager dejen ud og presser den sammen til en fladtrykt kugle (ikke ælte), pakker den ind i film og lægger den på køl en halv times tid.

DEJEN – MANUELLA
Mel og salt blandes og smørret nuldres ind i melet til det ligner revet ost. Dejen samles med ægget og evt. en smule vand – må ikke æltes. Presses sammen til en fladtrykt kugle og lægges på køl pakket ind i film.

Tænd ovnen på 200 grader.

TÆRTEFYLD
Hak løget og steg det i lidt olie ved middel varme, til det er klart og faldet lidt sammen. Riv hvidløget i og steg videre et par minutter. Vip løg og hvidløg over på en pande. Skær squash i tern på ca. 1×1 cm og steg dem derefter i en smule olie på panden – der må godt være god varme men de skal naturligvis ikke brænde på. Krydr med salt og peber. Steg squash til ternene er godt brune. Sluk for panden og bland løgblandingen i. Stil til afkøling.

Mens squash køler af, pisker du alle ingredienser til æggemassen sammen. Når squashblandingen er kølet lidt af, blander du den i æggemassen. Rul quichedejen ud til ca 3 mm tykkelse og lemp den over i et tærtefad, 24-28 cm. Går dejen i stykker, så lapper du den bare direkte i tærtefadet. Skær kanten til, prik bunden og bag bunden i 10-12 minutter, til overfladen er bagt.

Kom fyldet i den forbagte tærtebund og stil tilbage i ovnen. Bag tærten i 20-25 minutter eller til æggemassen er netop stivnet. Spis den varm eller lun med en simpel salat til.

Tips & Tricks
Jeg laver ofte dobbelt portion af dejen og smækker halvdelen i fryseren. Det gør det meget nemmere at lave en tærte midt i en travl hverdag.