Denne kage er ikke for tøsedrenge: Den er kompakt – næsten som et stykke konfekt. Desværre spiser man ikke derefter… Den er guddommelig: Sprøde og let seje nøddebunde lagt sammen med en fed nougatcreme med en tydelig streg af kaffe. Servér den let optøet – ellers bliver det simpelthen for meget ????

 

8-10 stykker

 

Du skal bruge

BUNDE
120 g hasselnødder (eller halvt hassel- halvt valnødder)
240 g sukker
4 æggehvider

CREME
2 blade husblas
1 spsk instant kaffe
1 spsk kogende vand
4 æggeblommer
25 g sukker
3 dl piskefløde
300 g blød nougat
1½ dl piskefløde

Sådan gør du

BUNDE
På 2 stykker bagepapir tegnes i alt 4 cirkler, ca. 20 cm i diameter. Nødderne kommes i en foodprocessor og blendes helt fint  med ca. halvdelen af sukkeret. Æggehviderne piskes halvejs stive og resten af sukkeret hældes i hviderne ad nogle omgange, mens hviderne piskes helt stive. Marengsen skal være tæt og tung. De malede nødder foldes forsigtigt i marengsen ad et par gange og massen fordeles ligeligt på de 4 cirkler. Nøddemassen bredes ud med en dejskraber, bundene skal være ca. 1½ cm tykke. Bundene bages i varmluft ved 170 grader i ca. 30 minutter.

CREME
Husblas sættes i blød i koldt vand i minimum 20 minutter. Kaffen røres ud i det kogende vand. Æggeblommer piskes tykke og lyse med sukkeret. De 3 dl piskefløde piskes til let skum. Nougaten skæres i tern og de 1½ dl fløde hældes i en gryde og bringes til kogepunktet. Gryden tages af varmen og nougaten kommes i. Kaffe og den udblødte husblas kommes i. Massen køles lidt af og røres derefter i æggeblommerne. Når massen begynder at tykne, vendes den let piskede fløde i.

SAMLING
En springform, 22 cm i diameter, fores med stykker af bagepapir der er klippet til, så det passer med bunden og rundt i kanten. Kagen samles heri, først en bund, så 1/4 creme, en bund mere, creme, bund den sidste creme og til sidst den sidste bund toppet med den sidste creme. Lidt af kanterne på bundene skal måske skæres til for at passe ned i formen. Måske knækker bundene lidt, det gør ikke så meget, bare saml dem nede i formen så godt som du nu kan – det kan være at du skal skære lidt af kanten på formene.

Kagen stilles i fryseren. Tages ud en times tid før servering, så den stadig er let frossen når den skal spises.

Tips & Tricks
Hvis du ikke har en springform der passer i størrelsen, så kan du samle kagen i en ring af karton: Klip to stykker A4 karton midt over på den lange led, således at du har 4 stykker karton på ca. 30 x 10 cm. Læg det ene stykke til side og saml de 3 andre med tape, så de danner en ring med en diameter på 22 cm. – lidt større end den form du tegnede efter da du tegnede ringene på bagepapiret. Læg et stykke bagepapir på et spækbræt eller et andet fast underlag og stil ringen af karton ovenpå. Nu kan du samle din kage heri i stedet – sørg blot for at cremen er tyknet godt inden du begynder, ellers risikerer du at den løber ud forneden :).