En meget dejlig og let sommerret; til frokostbordet eller som forret. Brug gode asparges, ikke for tykke. Og endelig rejer af god kvalitet, ellers så drop dem og nøjs med stenbiderrognen. Håndpillede rejer fra Princip i Føtex er udmærkede, hvis du ikke lige orker at pille selv. Det ultimative vil være at garnere med fjordrejer men det pillearbejde har jeg bare ikke tålmodighed til…

 

8 personer som en let forret

 

Du skal bruge
1 kg nye, grønne asparges
Lidt olivenolie
Salt

DRESSING
3 dl creme fraiche 18%
Dijonsennep, 2-3 tsk alt efter styrke (smag dig frem)
Salt, peber
1-2 tsk citronsaft
Nogle dråber tabasco, gerne den grønne men ellers er den røde også fin
1 bundt frisk dild
1/2 dl stenbiderrogn, renset og saltet

DESUDEN
½ dl stenbiderrogn mere, også renset og saltet
200 g virkelig gode rejer, helst håndpillede
Et godt flutes, smør

Sådan gør du
Knæk aspargeserne, vask dem, gnid dem ind i lidt olivenolie og drys med salt. Grill dem på en udendørs grill eller blot en grillpande, vend dem jævnligt undervejs. De skal ikke være helt møre; når du tager dem fra panden/grillen med en tang og vipper dem lidt i luften, skal de ‘duve’ lidt i enderne men stadig være stive på midten. Smag på en, så du får fornemmelsen; de skal have et tydeligt bid men ikke føles rå. Tag dem af panden efterhånden som de bliver færdige, de tynde skal måske have 2-3 minutter, de tykke et par minutter mere. Læg dem på et aflangt fad, i et par lag og køl af ved stuetemperatur. Film fadet hvis de skal stå mere end en times tid.

DRESSING
Rør creme fraiche med sennep til en tydelig men på ingen måde stærk sennepssmag. Smag til med salt og peber. Kom citronsaft i, til dressingen smager friskt men ikke decideret syrligt. Smag til med tabasco til dressingen har fået et hint af styrke uden at være blevet stærk. Det er en god ide at smage dressingen til i denne rækkefølge, så får du en god balance mellem sennep, citron og tabasco. Hak det meste af dilden fint, tag et par kviste fra til pynt. Rør dilden i dressingen. Vend til sidst den ene halve dl stenbiderrogn forsigtigt i, pas på du ikke knuser rognen. Stil på køl op til et par timer.

Servering: Bred aspargeserne ud så de ligger i et par lag. Fordel en god del af dressingen over aspargesenes nederste halvdel men lad de fine aspargeshoveder gå fri. Fordel generøst rejerne over i en bred strimmel. Fordel til sidst den resterende halve dl stenbiderrogn ovenpå rejerne, så dressing, rejer og stenbiderrogn ligger i fine farverige bånd tværs over aspargesenes nederste halvdel. Kværn med friskkværnet peber og pynt med et par dildkviste.

Server med lunt flutes og smør.