Jeg bryder mig normalt ikke om soltørrede tomater – de er sure og ofte lidt beske i smagen. Men så prøvede jeg at lave dem selv! Disse tomater er søde og saftige – og har en intens smag af tomater. Tomaterne spises som tapas eller ovenpå salat.

 

Til salat til 8-10 personer

 

Du skal bruge
500 g små, solmodne tomater
½ dl olivenolie

KRYDDERBLANDING
1 spsk sukker
2 tsk salt
2 tsk Herbes de Provence eller en blanding af fx timian, rosmarin og basilikum
1 knivspids peber
1 knivspids sød chili

Sådan gør du
Tomaterne halveres på den tykke led. Olien hældes i et ildfast fad og tomaterne dyppes med den flade side nedad i olien, og stilles derefter med den flade side opad i fadet. Krydderierne blandes godt sammen og drysses jævnt ud over tomaterne. Bages ved 150 grader i 2-3 timer. Ovnen slukkes derefter og tomaterne bliver stående i ovnen natten over. De skrumper en del og bliver krøllede i kanten, men er stadig meget saftige og intense i smagen.

Tomaterne bliver ikke semi-dried og dermed langtidsholdbare, men de kan holde sig et par dage på køl.

Tips & Tricks
Soltørrede tomater kan ikke laves på store tomater, da de indeholder alt for meget vand. Brug de små blomme- eller cherrytomater i stedet. Har du en rest tomater som enten er lidt slatne, eller som du ikke kan nå at spise, så lav soltørrede tomater af dem.