Som optakt til en forlænget weekend til Bologna i det nordlige Italien, lavede jeg denne enkle ret. Det bærende element er den italienske pølse salsiccia, en fersk krydret pølse. Skindet på pølsen spises som regel ikke men fungerer blot som emballage, som man enten klemmer farsen ud af, eller sprætter op, hvorefter man skraber farsen ud. Som med alle enkle retter skal råvarerne være i overordentlig god kvalitet – her vil hjemmelavet pasta løfte retten op hvor den hører hjemme, men ellers kan en god tørret pasta også bruges. Det friske pasta man kan købe herhjemme er jeg ikke tilhænger af, så lav det selv (eller skyd genvejen).

 

4 personer

 

Du skal bruge
1 lille løg
En smule olie til stegning
200 g salsiccia
1 nip fennikelfrø (hvad du kan have mellem to fingre)
1 nip chiliflager
2 dl god fond
1 dl piskefløde

DESUDEN
Hjemmelavet pasta eller en god tørret én af slagsen

Sådan gør du
Løget hakkes fint. Olien varmes op i en dyb pande eller en gryde og løget steges heri til det er klaret. Fennikelfrø og chiliflager kommes ved. Salsicciaen skæres op, farsen tages ud, fnuldres i stykker mellem fingrene og kommes i panden. Det hele steger 3-4 minutter ved god varme, til pølsefarsen er gennemstegt og gylden. Fonden kommes ved og sovsen koges ind til det halve. Piskefløden kommes ved og sovsen simrer endnu et par minutter.

Den kogte pasta kommes i panden og det hele vendes rundt. Servér straks.