En rugbrødssandwich kan være ganske lækker, skulle jeg hilse og sige. Vi lever lidt af dem i øjeblikket; med fyld af laksemousse, krydret skinke eller en rest kylling fra dagen før. Hemmeligheden er, at bruge det bedste rugbrød du kan komme i nærheden af, ikke gå ned på proteinerne – og krydre det hele godt, så fyldet kan hamle op med den fyldige smag fra rugbrødet. Her får du versionen med varmrøget laks, sprød grønt og masser af spirer, der giver en frisk peberagtig smag.

Spirer kan købes i mange varianter, både i større supermarkeder og på nettet. Jeg købte en blandet spirepakke fra Fresh.Land – de var super sprøde og holdt 10-12 dage (til de var spist op). Brug dem på salater og som drys på ris eller sammenkogte retter.

 

4 sandwiches

 

Du skal bruge
LAKSEMOUSSE
250 g varmrøget laks
4-5 spsk creme fraiche
1 spsk fintklippet purløg
Friskkværnet peber – mere end du tror
Citronsaft – smag til

DESUDEN
8 hele skiver rugbrød
2-3 spsk mayonnaise
1 mini romaine salat
½ agurk i 4-5 mm skiver
1 håndfuld friske spirer, fx ærte-, koriander- eller linsespirer
Salt, peber

Sådan gør du
LAKSEMOUSSE
Mos laksen med en gaffel til den er findelt. Rør creme fraiche og purløg i og smag til med friskkværnet peber og citronsaft.

DESUDEN
Smør rugbrødet med mayonnaise. Læg salatblade på de 4 stykker og fordel laksemoussen ovenpå. Skær agurk i skiver, læg ovenpå moussen og krydr med salt og peber. Fordel til sidst spirerne ovenpå og læg de resterende 4 skiver rugbrød på toppen.

Servér evt. skåret igennem diagonalt, og ellers bare som de er.