Endnu en sommersalat til de lune aftener. Denne salat får sin friskhed fra appelsinerne og lidt ekstra syrlighed fra granatæblekernerne. De ultrasprøde ristede solsikkekerner smager super godt: Rist en dobbelt portion og spis dem som snack til et glas vin (eller vand, eller kaffe – eller bare for sig selv).

6 personer

 

Du skal bruge
50 g solsikkekerner
1 lille spsk olie
salt
2 mini romaine salathoveder (eller hjertesalat)
2 avocadoer
lidt citronsaft
3 appelsiner
1 granatæble (halvdelen til salaten – halvdelen til dressing)

DRESSING
1½ spsk æblecidereddike
3 spsk olivenolie
1 tsk akaciehonning
saften fra det halve granatæble

Sådan gør du
Fyr godt op for en stegepande og hæld olivenolien heri. Rist solsikkekerner i olien til de har taget farve og og er sprøde – ryst panden godt undervejs så de ikke brænder på. Krydr med salt, hæld kernerne på et fad og lad dem køle af.

Skær det nederste fra salathovederne og evt. det yderste af bladene (hvis det er nødvendigt). Skyl de hele salatblade, slyng dem eller dup dem tørre og fordel dem på et fad. Halver avocadoerne, pil skrællen af og skær dem i både. Vend dem med lidt citronsaft så de ikke bliver misfarvede. Fordel avocadoen på salatbladene.

Skær enderne af appelsinerne og skær skrællen af med en skarp kniv. Skær appelsinerne i skiver (3-4 mm) og fordel appelsinerne ovenpå avocadoen. Skær granatæblet midt over. Bræk det i mindre stykker og pil kernerne ud, pas på at der ikke kommer noget af den hvide hinde med – den er rigtig bitter. Nogle har held med at banke kernerne ud ved at banke på granatæbleskallen med en grydeske – det virker ikke rigtig for mig… Pas på tøjet (og evt. hvide vægge) for saften er stort set umulig at få af igen, hvis det først er kommet på.

Fordel halvdelen af granatæblekernerne på salaten. Drys til sidst med de ristede solsikkekerner.

DRESSING
Blend resten af granatæblekernerne kort (saften skal blot frigives fra kernerne). Si saften og bland med olie, eddike og honning og krydr med salt og peber. Servér dressingen til salaten.