Ganske enkelt – tzatziki. Her lavet med hele agurkeskiver for lidt mere at tygge på.
6 personer
Du skal bruge
1 agurk
½ tsk salt
500 g græsk yoghurt 10% (Thises er formidabel)
2 fed hvidløg
Peber og måske lidt salt
Evt. et nip sukker
Sådan gør du
Agurken skæres i ultra tynde skiver – en mandolin er super her – ellers med skarp en kniv og lidt tålmodighed. Skiverne lægges i en skål, saltes og vendes godt rundt. Lad dem ligge 20-30 minutter så saltet har mulighed for at trække noget af væden ud af agurkerne.
Imens røres den græske yoghurt med revet hvidløg, peber og sukker. Vent med at salte dressingen til de saltede agurker er vendt i.
Agurkerne skylles i rigeligt koldt vand – det nemmeste er at fylde skålen med agurker med vand, røre lidt rundt og tømme – et par gange. Knug nu agurkerne en håndfuld af gangen og kom dem ned i yoghurten. Rør det hele sammen og lad det stå 10 minutter. Smag derefter til med peber og evt. lidt salt. Må gerne trække et par timer eller til dagen efter.