Denne rødgrød er mere intens end den mere almindelige rødgrød. Den er kogt på bær der har slikket sol hele sommeren, og nu er klar til at blive spist. Og så er den mørkere på grund af brombærrene, der tilfører en dyb sødme, man ikke finder i andre bær. Spis rødgrøden spises ved stuetemperatur og med masser af iskold piskefløde og et drys sukker.

 

4-6 personer

 

Du skal bruge
300 g jordbær
200 g hindbær
100 g brombær
½ dl vand
1-2 dl sukker

JÆVNING
2 spsk maizena
2 spsk vand

TILBEHØR
½ l piskefløde af god kvalitet, fx Thise eller Gram
Sukker

Sådan gør du
Bær, vand og ca halvdelen af sukkeret bringes i kog. Koges 10-15 minutter til bærrene er kogt ud – jeg plejer at hjælpe jordbærrene lidt på vej, ved at mase dem mod kanten af gryden med bagsiden af en ske. Skum grøden et par gange undervejs – så får den færdige grød en renere smag.

Rør maizena og vand sammen til en jævning og kom den i grøden lidt af gangen under omrøring – det er ikke sikkert at du skal bruge det hele, så lad grøden koge op inden du hælder mere i, så du kan se hvor tyk den er blevet. Kog grøden igennem et par minutter og smag derefter grøden til med sukker: Den skal være sød men stadig med lidt syrlighed. Du kan smage at den rette sødme er der, når du fornemmer at sukkeret tilfører grøden fylde og lidt dybde i smagen, uden at overdøve bærrenes naturlige syre. Gør hellere grøden en anelse for syrlig end det modsatte – der skal også sukker på toppen.

Hæld grøden i en skål og dæk grøden med film der ligger helt nede på overfladen af grøden – så rækker den ikke skind. Sæt den til afkøling.

Serveres med iskold piskefløde og ekstra sukker til at drysse på.