Disse kokosmakroner er bløde og saftige indeni, og er Julius’ favoritkage over dem alle. Til jul maler han dem grønne med kagemaling, pynter dem med kugler og hjerter og sætter en stjerne i toppen. Til sidst sigter han flormelis over – og så har han de sødeste små juletræer! Resten af året dypper han bunden i chokolade og drisler resten af chokoladen hen over.

 

18-20 styk

 

Du skal bruge
200 g kokosmel
200 g sukker
2 store æg

DESUDEN
200 g mørk chokolade

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.

Bland sukker, kokosmel og æg i en skål. Rør ingredienserne godt sammen med en ske. Det er vigtigt at æggene er rørt godt ud i kokosmelet, da det ellers ikke vil klistre sammen. Det kan være nemmest at bruge hænderne, så du kan mærke når alt er blevet godt blandet.

Form kokosmassen til små toppe og stil dem på bagepapir, efterhånden som du former dem. Julius har et trick med at trykke kokosmassen godt sammen i hånden først, og dernæst sætte den på bagepapiret og til sidst forme toppen. Det kan være nødvendigt at vaske hænder ind imellem, da det er lidt snasket at arbejde med. Kokostoppene må gerne have godt med top – især hvis de skal ende som juletræer.

Bag kokostoppene i 10-12 minutter til de har taget en smule farve og bunden er gylden. Træk bagepapiret med kokostoppene på fra den varme plade over på en rist, og lad dem køle af.

Mens toppene køler af, hakkes chokoladen fint og smeltes ganske forsigtigt over vandbad. Den skal kun akkurat smelte – får den for meget varme, smadrer man krystalliseringen i chokoladen for meget og den vil ikke stivne igen. Alternativt kan chokoladen tempereres, men det er en større historie.

Tag forsigtigt kokostoppene af papiret, og dyp bunden i den smeltede chokolade. Sæt toppene på et stykke plast (en frysepose kan gøre det) – det giver bundene en glat og fin overflade. Når alle kokostoppene er dyppet, dryppes resten af chokoladen over toppene med en lille ske, så det laver fine streger. De stilles til afkøling og gemmes derefter i en dåse. Kokostoppene kan holde sig en lille uge, inden de bliver for kedelige, men de smager bedst inden for et par døgn.