Rigtig god til en sommerbuffet eller mad til mange på en efterårsdag. Lammeboven bliver meget mør og kan skilles ad med to gafler. Smagen er umiskendelig middelhav’sk med timian, citroner, olivenolie og lidt ansjosfileter som tilfører ekstra umami. Vi køber lammebov hos vores halal-slagter for deres kød smager bedst. Det gælder i øvrigt både lam, okse og kalv – og så er priserne rimelige.

 

Måske 6 personer eller flere på en buffet

 

Du skal bruge
3 ansjosfileter i olie (de italienske af slagsen – kan fås i de fleste supermarkeder)
4-6 fed hvidløg
1 dl olivenolie
½ dl grofthakket frisk timian (ca. ½ bakke, den med bløde stilke er mest velegnet)
2 tsk groft salt
1 tsk korianderfrø, stødt groft
1 citron (usprøjtet)
1 lammebov på 1,6-1,8 kg

Sådan gør du
Ansjosfileter og hvidløg hakkes sammen til en grov masse og blandes med olivenolie, grofthakket timian, salt og de stødte korianderfrø. Citronen skæres i 3 mm skiver.

2 stykker bagepapir krølles hver især sammen til kugler og gennemvædes med vand (så bliver de bløde). I en bradepande der kan rumme hele boven, lægges et stykke staniol der er langt nok til at kunne pakke boven ind. Ovenpå foldes det ene stykke bagepapir ud. Lammeboven gnides godt ind i olieblandingen på både for- og bagside. Den lægges på bagepapiret og citronskiverne fordeles på boven. Det andet stykke bagepapir lægges ovenpå og staniolen pakkes tæt omkring – måske skal der yderligere staniol til, så boven er pakket helt ind.

Boven steges ved 120 grader i ca. 8 timer. Serveres direkte fra bradepanden med to gafler til at rive kødet fra hinanden.