Ja. Nyskabende kan man jo ikke kalde det, eftersom pølsehorn er enhver husmoders bedste kneb, når man skal lukke munden på ungerne til fødselsdagen eller til klasse-komsammen-med-fælles-buffet-og-skrigende-unger… og altid på torsdage. Eller når man som jeg – alt for tidligt i skoleforløbet – er træt af at forhandle hvad-skal-der-i-madpakken-for-at-du-gider-at-spise-den?

Nå – vi bagte pølsehorn, den mindste og jeg, og det var rigtig hyggeligt. Og jeg tænkte – skal den nu med, den her opskrift? Det er gud hjælpe mig ikke originalt. Men altså: Livet er ikke altid originalt. Nogle gange er det bare vasketøj der har ligget i en krog i umindelige tider, nullermænd og kattehår over det hele, for lidt søvn og for meget TV. Og så er pølsehorn en velkommen gave :).

 

16 stk

 

Du skal bruge
1 portion af denne dej til burgerboller
8 tykke pølser, fx frankfurtere
1 æg til pensling

Sådan gør du
Smæk dejen sammen som beskrevet under ‘burgerboller’ og stil den til hævning en halv times tid.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Halvér pølserne, del dejen i 16 lige store stykker. Tril hver dejklump til en tynd pølse, ca. 1 cm tyk og 40 cm lang. Sno dejen omkring hver af de halve pølser – det gøres nemmest ved at lægge den halve pølse på bordet for enden af dejpølsen, og så rulle den hen af bordet, mens dejpølsen snores omkring. Lad gerne enderne af pølsen stikke ud af de snoede pølsehorn. Læg pølsehornene til efterhævning – 8 på hver bageplade – i et kvarters tid.

Pensl pølsehornene med æg og bag dem i 16-20 minutter. Sørg for at de bliver bagt nok – byt evt. rundt på bagepladerne undervejs, så alle pølsehorn får lige meget under- og overvarme. Afkøles på bagerist og lægges i fryseposer så snart de er kolde. Om morgenen tager du blot et par horn ud af fryseren, lægger dem i en pose – og så har du reddet dig en stille morgen (og et henrykt skolebarn).