Denne kage er klart på min top 3 over blodsukkervenlige kager – altså kager man kan spise uden at blodsukkeret får det til at ringe for ørerne – og kager som selv diabetikere kan nyde et stykke af. Den er baseret på min rugbrødslagkage som – tro mig – ikke smager som navnet lyder, men nærmere er luftige nøddebunde med chokolade – meget charmerende. Der er ikke hvedemel i, så gluten-allergikere kan også være med, og så er den bagt med kokossukker, som har en fyldig og let karamellisteret smag.

 

6-8 stykker

 

Du skal bruge
BUNDE
3 æg
100 g kokossukker
75 g daggammelt rugbrød
50 g hasselnødder uden skal – gerne ristede
1 spsk god kakao

FYLD
2½ dl  piskefløde
½ tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
125 g hindbær
125 g andre bær (blåbær, jordbær, brombær, måske lidt ribs – hvad du nu har lyst til – eller blot flere hindbær)
25 g mørk chokolade, min. 80%

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader. Fór en springform med bagepapir – det gør du lettest ved at kramme papiret sammen, gøre det vådt, knuge det og brede det ud i formens bund, og lidt op ad siderne.

Del æggene i blommer og hvider, pisk hviderne til bløde toppe der akkurat kan vendes på hovedet og sæt dem til side. Kom kokossukkeret ned til blommerne og pisk til æggemassen er tyk og beigefarvet – det tager 2-3 minutter. Bræk rugbrødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor sammen med hasselnødder og kakao og kør det hele til groft mel.

Vend rugbrødsblandingen i æggemassen. Rør lidt af de stiftpiskede hvider i – du må gerne røre til. Vend forsigtigt resten af hviderne i massen og kom dejen i springformen. Bag bunden i 15-20 minutter til den er gennembagt (der ikke hænger dej ved en lille kniv der stikkes i kagen). Lad bunden køle af på en rist.

Lige inden servering (op til en times tid inden) gør du kagen færdig; fløden piskes til blødt skum, evt. med vanilje hvis du bruger det. Bærrene skylles og dyppes tørre – evt. større bær skæres i skiver og ellers bruges de hele. Chokoladen hakkes forholdsvis fint. Bunden lægges på et serveringsfad og flødeskummet bredes ud over. Bærrene fordeles på kagen og den hakkede chokolade drysses over. Stil køligt til den skal serveres.

Tips & Tricks
Behøver kagen ikke at være blodsukkervenlig, så bruger du bare almindelig rørsukker, i stedet for kokossukker.